Noticia

El diario ASabadell publica un artículo sobre Publipan Sabadell

Els negocis més innovadors planten cara a la crisi Quan l’economia no va bé, els emprenedors són la clau. El Networking, les bosses del pa i una botiga virtual de ninots s’obren pas superant les dificultats

10/01/2011

Els negocis més innovadors planten cara a la crisi
Quan l’economia no va bé, els emprenedors són la clau. El Networking, les bosses del pa i una botiga virtual de ninots s’obren pas superant les dificultats
N’hi ha que diuen que tot està inventat. D’altres, que encara hi ha camp per crear. Són aquests últims els que, en temps de crisi, sobreviuen a les dificultats. Els emprenedors. Així s’anomena al col·lectiu que agafa una idea ja inventada i la transforma. I del Networking fa Speed Networking Talent(c), o d’una bossa de pa, un tauló d’anuncis. És el cas de dues empreses del Vallès, que han plantat cara a la crisi amb propostes innovadores.

Rosaura Alastruey és una sabadellenca experta en Networking, que en la seva empresa, Proyectos TIC, ha creat una nova versió de les speed dates. Si aquestes són cites per buscar parella, les seves són per posar en contacte empreses i treballadors.

‘‘Imagina una taula. Un home de Recursos Humans d’una empresa a una banda i una noia en l’atur a una altra. Ella té molts pocs minuts per explicar el seu currículum i, després, l’home ha de decidir si se la queda per a la seva empresa o no’’, explica Alastruey. Així funcionen els Speed Networking Talent(c); un mètode que ja s’ha posat en pràctica a Barcelona i que a Sabadell, on hi ha 18.000 aturats, podria tenir una bona sortida.

Publicitat al pa
L’altra empresa innovadora és Publipan. Està distribuïda per diferents zones del Vallès Occidental i enguany arribarà als forns de la ciutat. Es tracta de posar publicitat a la bossa del pa. ‘‘Volem substituir les bosses de plàstic que es donen als forns per d’altres de paper que incorporin anuncis de botigues i que es lliuraran de manera gratuïta al client’’, expliquen des de la companyia.

Publipan ha començat a operar a Cerdanyola del Vallès, Sant Cugat, Sant Quirze, Castellar, Terrassa i Sabadell. Les seves delegades són dones que s’han vist perjudicades per la crisi (algunes han perdut la feina) i han fet una aposta decidida per muntar un negoci ‘‘diferent’’.

Ninots de feltre
Emprenedors d’aquest tipus però, també els trobem a la ciutat veïna. Un terrassenc ha creat una empresa dedicada a la confecció de ninots de feltre. Ichigo és la marca amb la qual Albert Calle ha obert una botiga virtual. ‘‘En dues setmanes hem fet 70 encàrrecs’’, comenta. La seva intenció és trobar un lloc on ubicar la botiga i contractar personal per cosir els ninots.

Proyectos TIC, Publipan i Ichigo són només tres exemples del que estan disposats a fer els emprenedors en temps de crisi: reinventar-se o morir.

   Desde  

   Hasta  

Ordenar por:

Número de noticias